REMIX-E QË JA VLEN T’I DËGJOSH

Na ka ndodhur shpesh që të dëgjojmë versione ndryshe nga ai i këngës origjinale dhe të na pëlqejnë. Ky nuk është artikulli ku do të listojmë remix-et që kanë tejkaluar këngët e lançuara zyrtarisht (ngelet për herë tjetër), por më poshtë do të rreshtojmë disa prej ripërpunimeve më të guximshme, të kërcyeshme dhe që na tregojnë se si zhvillohet muzika kur shkrirja e disa rrymave së bashku bëhet në mënyrën e duhur.

1. Mos Def – Umi Says (Zero 7 Remix)

2. Method Man - Release Yo Delf (Prodigy Remix)

3. Gorillaz – Dare (DFA Remix)

4. Scoot Grooves – Mothership Connection (Daft Punk Remix)

5. Kylie Minogue – Slow (Chemical Brothers Remix)

6. Klaxons – Atlantis to Interzone (Crystal Castles Remix)

7. 808 – Flow Coma (AFX Remix)

8. Blur – Movin’ On (William Orbit Mix)

10. Florence + The Machine – Drumming Song (Boy 8 Bit Remix)

11. Bjork – Hunter (Gus Gus Remix)

12. MGMT – Electric Feel (Justice Remix)

13. Grace Jones - Williams Blood (Aeroplane Remix)

14. Paul Weller – Wild Wood (Portis Head Remix)

15. Gucci Mane – Bird Flu’ (Salem Remix)