KY FESTIVAL PO I MËSON FËMIJËVE SI TË PËRDORIN MODULAR SYNTHS

DavKid ka ngritur një sistem Eurotack në festivalin Deer Shed për të prezantuar fëmijët me botën e Synth-eve.

 

Ndoshta edhe për të rriturit Synth-et modularë mund të jenë intimiduese. Është e thjeshtë të imagjinosh që për një fëmijë telat dhe butonat e pafundmë und të jenë paksa frikësuese. Por Ben Wilson (a.k.a. DivKid) ka nisur një mision për të zhytur të rinjtë në botën e Eurorack në një moshë të hershme dhe tu mësojë potencialin që mund të kenë për shkencën, muzikën dhe artin njëkohësisht.

 

Këtë vit në Deer Shed Festival në North Yorkshire, ai vendosi një sistem modular në tendën e shkencës së eventit. Ai lidhi një Controller Open Sorce me 16 kanale me Eurorack-un e tij, në mënyrë që fëmijët të ishin më të familjarizuar me tingujt. Sliding kicks, snares, hats and filters up and down (të gjithë terma që nuk ja vlen t’i përkthejmë) ishin në duart e të vegjëlve. “Ky konfigurim e bënë shumë të thjeshtë modularin për tu luajtur”, thotë Wilson.

 

Shihni këtë video për të parë se çfarë ndodhi.